Bitcoin als meest populaire cryptocurrency

De Bitcoin is sinds een aantal jaren de meest populaire cryptocurrency op de markt. Deze digitale valuta heeft verschillende mogelijkheden, waardoor steeds meer mensen een investering maken. Bij Bitvavo kun je op een eenvoudige manier deze munteenheid aanschaffen, waardoor je vandaag nog kunt beginnen met het beleggen van geld door middel van de Bitcoin.

Voordat je jouw geld gaat investeren in de Bitcoin, is het verstandig om te weten wat deze cryptocurrency is en hoe het in zijn werk gaat. Zo ben je op alles voorbereid en kom je niet voor verrassingen te staan.

Snellere transacties door wegblijven centrale bank

De Bitcoin is een cryptocurrency en een globaal betaalmiddel. Het werkt zonder een centrale bank, waardoor de transacties zonder tussenpersoon gebeuren. Dit heeft als voordeel dat het veel sneller overgemaakt wordt naar het desbetreffende account.

Daarnaast wordt het versleuteld verstuurd, waardoor zowel de verzender of de ontvanger niet te achterhalen zijn. Dit gebeurt allemaal via de blockchain, waar eens in de 10 minuten een blok aan toe wordt gevoegd. De waarde van de munt verandert echter iedere dag. Je moet hierdoor op de juiste manier instappen en daarbij de munt ook weer verkopen als de waarde flink omhoog is gegaan.

Jouw cryptocurrency opgeslagen in een digitale wallet

Voordat je kunt investeren in de Bitcoin moet je bij Bitvavo een account aanmaken. Van hieruit ontstaat een wallet, waarin jouw munteenheid wordt opgeslagen. Als je de investering hebt gemaakt en jouw Bitcoin staat in deze wallet, kun je hem gebruiken als ruilmiddel.

Ook kun je hem in sommige gevallen gebruiken als betaalmiddel, waaronder bij Thuisbezorgd.nl. Houd er hierbij wel rekening mee dat deze cryptovaluta juridisch gezien nog niet als betaalmiddel wordt gezien, waardoor er andere rechten en plichten op komen te liggen als je ermee betaalt.

Door Admin

Geef een reactie